Színforma Kártya

 Készségfejlesztő kártyajáték otthonra, óvodába, iskolába

Érdekelnek a részletek

Készségfejlesztő kártyajáték mindenkinek!

w

Korosztály

4-től 99 éves korig bárki használhatja. 8 szabály bármely korosztálynak családi játékra. 20 szabály gyakorláshoz, fejlesztéshez.

Komplexitás

26+2 játékra való lehetőség 1 kártyapaklival. Egyszerűbb és bonyolultabb játékszabályokkal.

Extra segédlet

Minden kártyapaklihoz egy 9 oldalas E-book jár, amiben részletesen el vannak magyarázva a játékok, mind a 26+2 játék.

A Színforma Kártya létrehozója

Pedagógus, Gyermekagykontroll és Tanulásmódszertan oktató

Harnóczi Erzsébet vagyok, három pedagógus végzettségem van: gyógypedagógus, óvodapedagógus, tanító. Gyógypedagógusként dolgozom általános iskolában, SNI-s gyermekeket fejlesztek. 

2008 óta oktatom a gyermekagykontrollt és a tanulásmódszertant is. Utóbbi témában kidolgoztam saját tematikát, Tanuláskalauz nevet kapott, melyben sok gyakorlati példával, trükkökkel, technikákkal segítem a részvevőket. A gyermekagykontrollt pedig a Magyar Agykontrollszervezet oktatójaként tanítom.

Célom, hogy segítsek a gyermekeknek az élet több területén is.

Tapasztalom, hogy a diákok többsége motiválatlan, nehezen vagy gyengén teljesíti az iskolai követelményeket, nem csak azok, akik hozzám járnak. Míg mások, bár jól tanulnak, szoronganak, sok időt töltenek a tanulással. Valljuk be, nincs könnyű feladatuk, sokuknak nem is sikerül egyedül megoldani ezt a problémát.

Őket szeretném segíteni gyermekagykontroll és a tanuláskalauz tanfolyamon és a relaxációs hanganyagaimmal. Olyan ismereteket tudok így átadni, melyeket önállóan tudnak a későbbiekben használni. És ha használják a javulás nem is marad el. Ha pedig sikeresebben telnek a napok, ez az élet más területeire is pozitív változással lesz.

Miért  kiváló készségfejlesztő?

A kártya játékosan fejleszti a számlálást, számolást, számfogalom kialakulását. Jól lehet használni kisebb gyermekek esetén a színek, formák megismertetésére. Gyakorolni lehet az összeadást, kivonást, szorzást.

Értelmezni a páros, páratlan kifejezéseket. Alkalmas az intermodalitás, keresztcsatornák fejlesztésére (vizuális- akusztikus, vizuális-motoros), melyekre nagy szükség van az iskolai tanulás több területén is (pl.: olvasás). Játékosan fejleszti a térbeli tájékozódást, olvasási irány rögzítését, jobb-bal megkülönböztetését, viszonyszavak helyes használatát, szerialitást, különbözőség-azonosság felismerését, emlékezetet, szabálytudatot is.

Az óvodások, kisiskolások meghatározó, elsődleges tevékenysége a játék. A színforma kártya ezt a játékosságot megtartja. Mivel a gyermek pusztán a tevékenység öröméért tud játszani, szívesebben és nagyobb örömmel fejleszthető ilyen módon, a kártya segítségével, sőt iskolai ismeretek is „becsempészhetőek” a játékba. Matematika terén sok szempontból segíti a megértést, gyakorlást.


Diszkalkuliásoknak és diszkalkulia veszélyeztetetteknek is ajánlom.
De csupán a játék kedvéért is kiváló eszköz.

Színforma Kártya E-book

Minden Színforma Kártya mellé egy E-book-ot adnunk, amelyben részletesen le vannak írva és el vannak magyarázva a készségfejlesztő és vidám játékok szabályai.

Én is szeretnék egy ilyen kártyát…